Som de fleste af jer ved har Formand Nielsen og jeg selv (Smolten) fået geddebacillen i blodet. Det har ført os vidt omkring, selvfølgelig mest til de bornholmske moser, men også en enkelt afstikker til Åland, og nu senest til Blekingekysten. 

Tirsdag den 30 oktober tog vi, Martin, Smolten og geddelærlingen Jørn W, afsted til Bromölla lidt nord for Kristiansstad. Der mødtes vi med Poul Sörensen og Peter Lyngby, som har dyrket fluefiskeri efter gedder på kysten i henholdsvis 8 og 15 år, så det var et par erfarne herrer som tog sig af os på endagsturen. Poul står desuden for hjemmesiden www.pikehunters.com, og Peter leverer billederne.  

storm_1.jpgDesværre blæste efterårets første store storm over Bornholm og det søndre Sverige, det fik vi at mærke på overfarten med Willum Clausen. Vi sad sammen med Torben, som skulle på arbejde i Kbh., bagerst på skibet så rygerne kunne få en smøg. Der lagde vi ud i fin stil med kaffe højt humør og kaffe på bordet,. Da vi kom ud af havneindløbet var kaffen pludselig mere oppe i luften end nede i koppen og det var hurtigt fire stille fluefiskere som sad i hjørnet.  
 
Velankommen til Ystad, uden ofringer, stak vi hurtigt mod Bromölla hvor vi blev vel modtaget af Poul og Peter. Der var straks god kemi det var næsten som at gense gamle bekendte— Mage til flinke svenskere skal man vist til Åland for at finde. Retfærdigvis vis skal det nævnes at Peter Lyngby er fuldblodsdansker fra hovedlandet, nu bosat i København. Men da han er så ivrig en gæst hos Poul på svenskekysten kan vi vist roligt betegne ham som lokal fisker.

Efter en lille rundtur på diverse små veje i den Blekingske kystløvskov kom vi til kyststrækningen hvor vi skulle fiske, på grund af stormen var vi begrænset til en strækning på 400 meter, til gengæld havde gutterne aldrig fanget gedder under 90 centimeter det pågældende sted.

 Poul og Peter havde hurtigt kontakt til et par gedder i den rigtigt grove klasse, men de grumme madammer stod begge af inden turen op på det tørre.

 
 


Inden dagen var omme var der dog sat ny rekord idet Peter landede dagens eneste fisk, en flot tegnet  gedde på 85 centimeter og 4 kilo. Dermed var der sat en ny slags rekord for mindste fisk landet på ”Big Pike” stedet.  Trods en meget ihærdig indsats fra os alle tre lykkedes det ikke for os bornholmske svende at hverken se, mærke eller lande fisk, men der skal heldigvis mere til at slå os ud. 
storm_2.jpg 
 Da enhver jo ved at uden mad og drikke duer helten ikke, og det heller ikke kan være nogen ubekendt at jeg er tosset med alskens underlige grejer og udstyr, havde jeg hjemmefra medbragt nuddelsuppe, vand og min ”stormkettel”.  Endelig fik jeg lejlighed til at prøve min, fra Irland importerede, vandkoger— totalt i orden kogegrej grej grej grej ……… Kedlen der udformet som en skorsten med dobbeltvægge, koger halvanden liter vand på cirka fire minutter. Det bedste er at man skal ikke medbringe brændsel, man bruger de forhånden værende materialers princip. Styrken på flammerne reguleres ved at vende luftindtaget mere eller mindre op imod vinden, derved opstår der skorstenseffekt og ilden slikker lystigt op af den store varmeflade. Er man i et område med rent drikkevand i søer og vandløb er alt hvad der behøves, foruden kedlen, pulversuppe og en stormlighter.

 Efter endt indtagelse af varme nudler, en hel dags resultatløst fiskeri, og samvær med to flinke gutter med mange spændende overvejelser omkring geddefiskeriet var det tid til at finde tilbage til Ystad og Hurtig-Clausen.
 
En anden gang kører vi nok deroppefra i lidt bedre tid, da hurtig kørsel på mørke ukendte landeveje ikke lige er den bedste afslutning på en lang trættende dag. Men vi nåede færgen i god behold, og da vi ikke spildte god fisketid på at holde i kø foran færgen kunne vi køre lige om bord. Oppe ved vores ”favoritplads” fra udturen sad Torben, hurtigt fik vi gang i kaffen og snakken— En god afslutning på en god dag.   

Efter en behagelig overfart havde vi atter klippegrund under fødderne— En god oplevelse rigere.

Gænget fra Pikehunters har allerede inviteret os derop igen for at dyste med de lokale sværvægtere— Vi har selvfølgelig sagt mange tak, og er begyndt at skærpe krogene for næste gang så………….